Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-01@15:59:46 GMT

پرفروش‌ترین خودروهای ایران خودرو کدام است؟

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۴۱۷۳۷

ایلنا؛ ایران خودرو که در گذشته با نام ایران ناسیونال شناخته میشد، قدیمی ترین شرکت خودروسازی در کشور است. یکی از بزرگترین کمپانی های تولید خودرو در کشور که سهم بزرگی از مبادلات خرید و فروش نقدی انواع وسایل نقلیه روز داخلی و خارجی را به خود اختصاص داده است. ایران خودرو به غیر از تولیدات داخلی خود نمایندگی فعال در مونتاژ و ارائه بسیاری از خودروهای خارجی نیز هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در این نوشتار قصد داریم تا به بررسی پرفروش ترین خودروهای ایران خودرو بپردازیم.

افزایش قیمت خودرو چه تاثیری در فروش نقدی ایران خودرو داشت؟

حتی اگر پیگیر اخبار روز خودرو نباشید حتما اتفاقاتی که در مدت اخیر در بازار خودروی ایران افتاد را شنیده اید. افزایش بی سابقه و نجومی قیمت خودرو شوک بزرگی به بازار ایران وارد کرد و فروش بسیاری از خودروها تحت تاثیر قرار گرفت.

افزایش قیمت خودرو چه در نمایندگی های مجاز فروش و به قول گفتنی خرده فروش ها، و چه در سهام شرکت های تولید تاثیر قابل توجهی داشت. برای مثال فروش نقدی محصولات ایران خودرو به عنوان اولین کمپانی تولید و مونتاژ خودرو در کشور دارای تغییرات ملموسی بود.

البته کاهش تقاضای خرید فقط مختص به فروش نقدی نبود که فروش اقساطی خودروها نیز کاملا تحت تاثیر قرار گرفت. با اینحال حتی پس از رشد قیمت خودرو نیز برخی از محصولات ایران خودرو همچنان در صدر فهرست فروش قرار دارند و به عنوان پرفروش ترین محصولات ایران خودرو شناخته می شوند.

پژوپارس ایران خودرو، اسطوره ای تکرار نشدنی

پژوپارس به عنوان یکی از محبوب ترین محصولات ایران خودرو در اولین روزهای ورود به کشور به نام پژو پرشیا شناخته می شد. خودرویی با کیفیت که توجه خریداران بسیاری را به خود جلب کرد و همچنان پس از گذشت سال ها از تولید اولین نمونه، در لیست محبوب های بازار خودروی ایران قرار دارد.

پژوپارس در حقیقت نمونه فیس لیفت شده پژو 405 است که در طراحی ظاهری آن از بدنه پژو 406 و 605 نیز الهام گرفته شده است. این محصول در خانه خود با نام ایکس 9 شناخته میشد اما با ورود به بازار ایران به پژوپرشیا نامگذاری شد و پس از مدتی نیز به عنوان پژوپارس نامگذاری شد.

پژوپارس از سال 1378 به ایران وارد شد و از همان بدو ورود به عنوان خودرویی مدیریتی شناخته میشد. همچنان نیز پس از سال ها تولید خرید نقدی پژو پارس صدرنشین بازار خودروست و تقاضای بسیاری را به خود اختصاص داده است.

البته باید به این نکته نیز اشاره داشت که با ورود محصولات خارجی به کشور، کم کم تولیدات و محصولات داخلی خریداران کمتری داشت. اما با توجه به اینکه پژوپارس در خاک کشور تولید می شود و محصول شناخته شده تری است، تقاضای بیشتری هم به خود اختصاص می دهد.

دنا پلاس، رقیب قدرتمند پژو در ایران

از زمانی که اولین نمونه سمند به عنوان محصولی کاملا بومی در خیابان های ایران حضور پیدا کرد، به مرور به تعداد علاقمندان این خودرو نیز افزوده شد. خصوصا که با گذشت چندین سال شاهد نمونه هایی جدید و فیس لیفت های متنوعی از این محصول بودیم.

دنا پلاس به عنوان آخرین نمونه از خانواده سمند در خط تولید ایران خودرو وارد شد و توجهات بسیاری را به سوی خود جلب کرد. دنا پلاس به عنوان جایگزینی برای پژو 405، پژو پارس، سمند و سمند سورن طراحی شد. اما با گذشت زمان این هدفگذاری به دست نیامد و به همین دلیل دناپلاس به عنوان محصولی مستقل تولید شد.

البته این موضوع به ضرر ایران خودرو تمام نشد و شاهد تقاضای قابل توجهی در خرید نقدی دنا پلاس بودیم. این تقاضا البته در راستای سیاست گذاری های صحیح ایران خودرو در زمینه شرایط فروش دنا پلاس به دست آمد.

ایران خودرو با استفاده از امکانات و آپشن های رفاهی بسیار مناسب در تولید دناپلاس توانست رضایت خریداران را به خوبی جلب کند. همچنین با تجربه کاربری خوبی که در استفاده از سمند در بین مردم به وجود آمده بود جای تردیدی در خرید دنا پلاس وجود نداشت. بزودی دنا پلاس تبدیل به یکی دیگر از محصولات پرفروش ایران خودرو شد.

دنا پلاس خودرو بهتری است یا پژوپارس؟

شاید این مقایسه در نگاه اول خیلی منطقی نباشد، اما مقایسه را از این دید انجام می دهیم که هر دو خودروی نامبرده جز محصولات پرفروش و محبوب ایران خودرو هستند. پژوپارس به عنوان یکی از محصولات پرفروش و محبوب در خانواده پژو و دنا پلاس نیز به عنوان فرزند جوان خانواده سمند در بازار ایران حضور دارد.

هر دو دارای ویژگی های خاص خود هستند و در بحث مشخصات تولید و طراحی دارای نقاط قوت قابل توجهی هستند. اما رتبه بندی آنها بدین طریق که کدامیک خودرو بهتری است کار ساده ای نیست. عوامل بسیار زیادی در این زمینه موثر هستند. از سلیقه شخصی تا قدرت خرید در انتخاب و برتری این دو خودرو نسبت به یکدیگر اثرگذارند.

بااینحال اگر فقط از لحاظ فروش این مقایسه را به ترازوی قضاوت ببریم، مسلما پژوپارس برنده بازی است. پژوپارس ایران خودرو با بیش از 20 سال سابقه تولید همچون جوانی بالغ است و تجارب بسیاری را از سرگذرانده است. اما در آن سوی قضیه دناپلاس قرار دارد که همچون طفلی نوپا و جوان در خط تولید ایران خودرو گام بر می دارد.

دنا پلاس دارای موتوری 1.7 لیتری با قدرت 115 اسب بخار است و پژوپارس در آن سوی قضیه در آخرین مدل خود دارای موتوری 1.8 لیتری و قدرت 110 اسب بخار می باشد. هر دو خودرو دارای ویژگی های بسیار نزدیکی در تولید هستند و به همین دلیل در انتخاب بین این دو خودرو سلیقه شخصی مهمترین معیار خرید خواهد بود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران خودرو خرید و فروش خودرو سهام قیمت خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۱۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟

به گزارش خبرآنلاین اینکه چرا خودروسازان دولتی طی چندین ماه اخیر عرضه جدیدی نداشته‌اند، جای تامل دارد.

روزنامه فرهیختگان نوشت:آنطور که معاون وزیر صمت می‌گوید مسئولان سابق وزارت صمت در دو عرضه اواخر اسفند 1401 و اردیبهشت و خرداد 1402 همه تولیدات خودروسازان را پیش‌پیش به فروش رسانده‌اند. این موضوع درحالی مطرح می‌شود که در اواسط دی‌ماه 1402 تصویر طرحی با تصویب و امضای مسئولان وزارت صمت، خودروسازان و قطعه‌سازان رونمایی شد که براساس آن قرار بود «تا پایان سال 1402 هر خودروساز (ایران‌خودرو و سایپا) 60 هزار دستگاه خودرو (جمعا 120 هزار دستگاه) با قیمت پنج درصد زیر حاشیه بازار به فروش برسانند.»

در همان زمان دبیر انجمن قطعه‌سازان در گفت‌وگویی با مدعی شد معاون اول رئیس‌جمهور با این موضوع موافقت کرده اما پس از آن حواشی زیادی ایجاد شد و کار به تکذیبیه‌های متوالی رسید.

ایران‌خودرو اعلام کرد درخواست فروش تعدادی از محصولات خود به قیمت حاشیه بازار را داده اما با آن موافقت نشده است. دستیار ویژه معاون اول رئیس‌جمهور نیز نقش مخبر را تکذیب کرد و سخنگوی شورای رقابت هرگونه افزایش قیمت را رد کرد.

این اتفاق از یک‌طرف قیمت خودرو را در بازار افزایش داد و از سوی دیگر خودرویی به‌دست مردم نرسید. گفته می‌شود این عرضه 120 هزار دستگاه ظاهرا قرار بوده برای جبران بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان صورت گیرد و خودروسازان نیز درکنار تعهدات دیگر بتوانند این 120 هزار دستگاه را از محل افزایش تولید جبران کنند.

تولید یک میلیون دستگاه در سایپا و ایران‌خودرو

بررسی وضعیت تولید دو خودروساز بزرگ کشور طی سال 1402 نشان می‌دهد مجموع تولید ایران‌خودرو و گروه سایپا طی سال 1402 حدود یک میلیون و 37 هزار دستگاه بوده که رشد نزدیک به 1.5 درصدی نسبت به سال 1401 با یک میلیون و 23 هزار دستگاه داشته است.

طبق این داده‌ها، حجم تولید گروه سایپا نزدیک به 481 هزار دستگاه، با افزایش 7500 دستگاه نسبت به سال 1401 بوده و در گروه ایران‌خودرو نیز حجم تولید 556 هزار و 402 دستگاه بوده که رشد 6400 دستگاهی نسبت به سال 1401 داشته است.

درخصوص فروش نیز، گروه ایرن‌خودرو طی سال 1402 نزدیک به 538 هزار دستگاه فروش داشته که کاهش 69 هزار و 500 دستگاهی نسبت به سال 1401 داشته است. گرچه تعداد فروش گروه سایپا مشخص نیست، اما در شرکت مادر سایپا (شرکت اصلی) تعداد فروش طی سال گذشته حدود 315 هزار دستگاه بوده که کاهش 44 هزار دستگاهی (12 درصدی) نسبت به سال 1401 داشته است.

درمجموع، تولید و فروش دو خودروساز بزرگ کشور طی سال 1402 مطابق با اهداف ترسیم شده وزیر سابق صمت که مدام از تولید 1.5 میلیون دستگاهی خودرو در کشور سخن می‌گفت، رخ نداده است و مجموع تولید خودروسازان دولتی و خصوصی کمتر از رقم مذکور بوده و می‌توان گفت آن تحولی که در بازار خودرو از آن نام برده می‌شد، طی سال 1402 رخ نداده است. با این حال، اگر منصفانه قضاوت کنیم با وضعیت زیانی که خودروسازان دولتی دارند، شاید این مقدار تولید نیز نرمال باشد.

تا انتهای 1403 ثبت‌نام نداریم!

آنطور که در آمارها قابل مشاهده است، تولید و فروش دو خودروساز بزرگ کشور در سال 1402 و یک ماهه نخست امسال اگر هم به اهداف اولیه که تولید 1.5 میلیون خودرو طی‌ یک‌سال بوده، نرسیده اما در گروه ایران‌خودرو تولیدات گروه طی سال 1402 حدود 556 هزار و 402 دستگاه و در گروه سایپا نیز این تعداد حدود 418 هزار دستگاه بوده است.

براین اساس، در گروه ایران‌خودرو تولید طی سال گذشته 6400 دستگاه و در گروه سایپا نیز تولید 7500 دستگاه افزایش داشته است. در بهار 1403 نیز دو خودروساز بیش از 46 هزار دستگاه تولید داشته‌اند. با همه این اوصاف، طی چند ماه اخیر تنها خبری که درخصوص فروش و عرضه دو خودروساز بوده، عمدتا اخباری از جنس عدم ایفای تعهد خودروسازان و بعضا نارضایتی مشتریان از تحویل به‌موقع خودروها بوده است.

اینکه چرا عرضه خودرو و ثبت‌نام‌ها طی چندین ماه اخیر متوقف شده، چندین فرض برای آن قابل تصور است:

فرض اول اینکه خودروسازان بخشی از تولید را احتکار می‌کنند. این موضوع از آمارهای فروش خودروسازان قابل برداشت نیست و به نظر نمی‌رسد خودروسازان پارکینگ کافی برای احتکار حجم بالایی از خودروها را داشته باشند.

فرض دوم از عدم ثبت‌نام و عرضه خودرو در ماه‌های اخیر، می‌تواند با عرضه خارج از سامانه یکپارچه مرتبط باشد. به عبارتی، خودروسازان بخواهند با فروش خودرو در خارج از این سامانه، خودرو را به قیمت بازار بفروشند و این خودروها در نمایندگی‌ها یا شیوه‌های غیررسمی دیگر عرضه شود. «فرهیختگان» اطلاعات کافی از این اتفاق در دسترس ندارد و نمی‌توان به‌طور قطع در این خصوص سخن گفت.

اما فرض سوم از عدم عرضه و ثبت‌نام خودرو توسط دو خودروساز دولتی طی ماه‌های اخیر می‌تواند ناشی از تعهدات گسترده‌ای باشد که مسئولان سابق وزارت صمت با شگردهای عجیب‌وغریب آن را به مردم تحمیل کرده‌اند. به عبارتی، آنچه در دو مرحله اول و دوم در اسفندماه 1401 و اردیبهشت و خردادماه 1402 با عنوان عرضه گسترده خودرو از سوی مسئولان سابق وزارت صمت اعلام شد، باعث شده خودروسازان برای دو سال، پیش‌پیش محصول فروخته باشند و تعهد آنها همچنان ایفا نشده و خودرویی برای عرضه جدید ندارند.

این فرضیه سوم موضوعی است که ۲۴ آبان ۱۴۰۲ منوچهر منطقی، معاون حمل‌ونقل وزیر صمت از آن رونمایی کرد. گرچه از وضعیت عرضه‌های سال 1401 و 1402 مشخص بود این اتفاق رخ خواهد داد، اما مسئولان وزارت صمت در آن مقطع وعده رشد عجیب‌وغریب تولید را می‌دادند و چیزی از این روزها به مردم نمی‌گفتند. حالا منوچهر منطقی می‌گوید عرضه بعدی ایران‌خودرو و سایپا در سامانه یکپارچه منوط به کوتاه‌شدن صف نوبت‌دهی تحویل خودرو و تحویل به متقاضیان ثبت‌نام‌کننده است؛ چراکه هر دو خودروساز بزرگ محصولات‌شان را تا پایان ۱۴۰۳ در سامانه یکپارچه برای فروش، نوبت‌دهی کرده‌اند و برای اینکه این نوبت‌دهی را تمدید کنند باید به این نوبت‌ها پاسخ دهند.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901202

دیگر خبرها

  • صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد | جدول قیمت ها
  • زمان عرضه خودروهای وارداتی و خودروهای برقی اعلام شد + جزئیات
  • قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • روند خوب تولید؛ توقف فروش رسمی/خودروهای تولیدی کجا هستند؟
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت + جدول
  • زورآزمایی JAC با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۴
  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟
  • هم زمان با حضور شرکت جک در نمایشگاه خودرو پکن: 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال وارد بازار ایران می شوند مشخص شدند (+عکس ،اسامی و مشخصات)
  • زورآزمایی جی ای سی (JAC) با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن 2024
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول