Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-01@15:31:22 GMT

چرا خودروسازان ایرانی پلتفرم های چینی را نمی خرند؟

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۹۳۳۰۶

در این سال ها بازار خودروهای چینی بسیار رقابتی تر شده است و با پیشرفت صنعت خودروی این کشور، تنها کمپانی هایی قادر به ادامه رقابت هستند که قراردادهای همکاری مشترک قوی تری منعقد کرده اند و یا سرمایه گذاری هایی قوی تری را داشته اند. در این میان کمپانی هایی هستند که به دلیل بدهی های سنگین بانکی ناچار به اعلام ورشکستگی می شوند و در این شرایط کمپانی های بزرگ تر برای خرید این شرکت ها با قیمتی بسیار پایین اقدام می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال سوال اینجاست که چرا خودروسازان ایرانی از این فرصت استفاده نمی کنند؟

٧ نوع هزینه برای معامله خودروی دست دوم/ خرید خودروی دست دوم چه هزینه‌هایی دارد؟

البته در نگاه اول این سوال ایجاد می شود که چرا خودروسازان ایرانی باید کمپانی ورشکسته چینی را بخرند. اما موضوع فقط خرید این کمپانی ها نیست. بیشتر این نشان های تجاری چینی پلتفرم ها، قالب ها و طرح های محصولات خود را با قیمتی بسیار پایین به فروش می رسانند. گرچه اکثر این پلتفرم ها مدرن نیستند، اما از محصولات فعلی بازار ایران بهتر هستند. برای مثال کمپانی هایی مثل هن تنگ و یا بورگوارد چین را در نظر بگیرید. در یک سال گذشته که بحث ورشکستگی آن ها مطرح شده بود، فعالان صنعت خودرو خبر از فروش پلتفرم، قالب و طرح های اولیه محصولات این دو کمپانی می دادند و طبیعی است که در شرایط ورشکستگی، با مذاکره سنجیده می توان با قیمتی پایین این آیتم ها را از آن ها خریداری کرد. حال سوال اینجاست که چرا دو قطب خودروسازی ایران، یعنی ایران خودرو و سایپا به دنبال خرید این پلتفرم ها نیستند؟

بیایید نگاهی به پیشرفت صنعت خودروی چین داشته باشیم. چینی ها در ابتدا فاصله بسیار زیادی با سطح اول خودروسازی جهان داشتند و همین باعث شد آن ها در اول راه دست به خرید پلتفرم های قدیمی بزنند. آن ها نه تنها پلتفرم ها را خریدند، بلکه پیشرانه های متعدد قدیمی را هم خریداری کردند و در بحث طراحی هم کپی برداری را انجام دادند. با گذشت سال ها و عقد قراردادهای همکاری مشترک متعدد، حالا به جایگاهی رسیده اند که خط طراحی مختص به خود را دارند و روز به روز پیشرفت می کنند. در شرایط فعلی می توان گفت یکی از راه های پیشرفت برای صنعت خودروی ما هم می تواند همین روش باشد. اما فعلاً که اقدامی در این جهت از سوی قدرت های خودروسازی ایران انجام نشده است.

تصادفی عجیب در پایتخت بدون برخورد خودروها +تصاویر

زمانی که بودجه پروژه پژو ۲۰۶ صندوق دار رسانه ای شد، بسیاری بر این باور بودند که قبلاً در چین هم چنین پروژه ای اتفاق افتاده و از لحاظ تجاری اشتباه محض به حساب آمده است. البته که صرف هزینه بسیار بالا برای انجام آن، علاوه بر بی ثمر بودن، غیر منطقی هم بوده است. در حال حاضر هم رقم های بالایی برای توسعه محصولات جدید ملی برای دو خودروساز کشورمان مطرح می شود و عملاً می دانیم این پروژه ها بر مبنای محصولات دیگری هستند که قبلاً تولید شده اند. برای مثال همه می دانیم که زیربنای پروژه تولید کراس اوور ملی ایران خودرو بر اساس پژو ۲۰۰۸ است و حالا سوال اینجاست که صرف هزینه بالا برای توسعه یک محصول از پیش تولید شده و صرفاً گرفتن امتیاز توسعه محصول کاری منطقی است؟ آیا بهتر نیست چنین هزینه ای برای خرید یک پلتفرم کامل انجام شود؟

البته خرید پلتفرم ها و الگوهای تولید خودرو در عمل بسیار تخصصی و پیچیده است. اما در حال حاضر برخی خودروساز های ورشکسته چینی، خط تولید خود را هم می فروشند و با خرید آن می توان فرآیند توسعه را تسهیل کرد و علاوه بر آن به مرور انتقال تکنولوژی بهتر اتفاق خواهد افتاد. در مجموع می توان به این نتیجه رسید که خرید پلتفرم و الگوهای تولید می تواند گزینه معقولی برای خودروسازان ما باشد. در حال حاضر روابط اقتصادی ایران در شرایط تحریم با چین ساده تر است و چه بهتر که به جای مونتاژ، ما سرمایه گذاری های بنیادی تری را در زمینه تولید با چینی ها داشته باشیم و تنها به سود کوتاه مدت این نوع تولید اکتفا نکنیم.

سرمای شدید خودرو را منجمد کرد/ عکس

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: خودروسازان چینی خودروسازان ایرانی صنعت خودرو پلتفرم ها کمپانی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۹۳۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ علت خرید اتوبوس شهری از چین | تفاوت اتوبوس داخلی با چینی چقدر است؟

همشهری آنلاین- مهدی اسماعیل پور: شهردار تهران در جریان بخشی از صحبت هایش در جلسه شورای اسلامی شهر تهران و در پاسخ به برخی از اعضا که ایراد ها و انتقاد هایی از قرارداد منعقد شده با طرف چینی داشتند، توضیحاتی را ارائه کرد که بخشی از آن در قالب یک ویدئوی کوتاه با عنوان " چرا ناراحتند؟" در فضای رسانه و مجازی دست به دست می شود. علیرضا زاکانی در این برش کوتاه از صحبت هایش می گوید: «چرا ناراحتند که قرار است ما ماشین با کیفیت ارزان در اختیار مردم قرار دهیم؟ خودرویی که ما در چین با تامین قطعات آن درشهر تهران قرارداد بستیم ۲۲۰ هزار یورو است. جرم ما این است که پا در کفش عده ای کرده ایم که اصلا علاقه ندارند تا بازی شان در کشور بهم بخورد.»

اتوبوس برقی داخلی ۱۵ میلیارد، نه ۱۲ میلیارد تومان

از جمله موارد و شبهات مطرح شده در این رابطه قیمت اتوبوس برقی داخلی است و مدعی شده اند که برخلاف آنچه که شهردار تهران گفته است، قیمت داخلی این خودرو ها ۱۲ میلیارد تومان و معادل ۱۸۱ هزار یورو است! نکته اول؛ کلانشهر در فروردین ماه امسال با کمک دولت از ۴۰ اتوبوس برقی داخلی رونمایی کرد،در همین رابطه علی قاسم‌پور عضو شورای اسلامی شهر کرج که این قیمت هر دستگاه اتوبوس برقی را ۱۵ میلیارد تومان اعلام کرده است، نه ۱۲ میلیارد تومان که این روزها برخی ها روی این قیمت مانور می دهند.

قیمت اتوبوس های برقی داخلی ۳۳۳ هزار یورو

با توجه به نرخ یورو در ارز مبادله ای در این روزها که حدود ۴۵ هزار تومان است، حتی معادل ارزی همان قیمت ۱۲ میلیارد تومان ادعایی هم ۲۶۶ هزار یورو می شود، اما افرادی که به شهردار تهران ایراد گرفته اند ومثلا نکته بین هستند، معادل ارزی این مبلغ را ۱۸۱ هزار یورو به خورد مخاطب خود می دهند! حالا اگر معادل ارزی همین حدود ۱۵ میلیارد تومان قیمت واقعی که عضو شورای اسلامی شهر کرج برای هرکدام از اتوبوس های برقی خریداری شده عنوان کرده است را محاسبه کنیم، رقمی درحدود ۳۳۳ هزار یورو می شود. یعنی تقریبا ۱۵۲ هزار یورو کمتر از قیمت واقعی!

۳۲۳ هزار یورو قیمت درج شده در قرارداد

حالا این حساب و کتاب های فرضی را کنار می گذاریم و برای پی بردن به اصل ماجرا سراغ برگه قراردادی می رویم که در وزارت کشور به امضا رسیده است. در این برگه مبلغ قرارداد هر دستگاه اتوبوس برقی داخلی ۳۲۳ هزار یورو است. این در شرایطی است که قیمت هر دستگاه اتوبوس برقی ساخت چین جدا از اینکه کیفیت و خدمات پس از فروش بهتری دارد، ۲۲۰ هزار یورو است؛ یعنی حدود ۱۰۳ هزار یورو ارزان تر!

اتوبوس های چینی حدود ۵ میلیارد تومان ارزان تر

به عبارت دیگر تفاوت ریالی اتوبوس برقی داخلی و چینی جدا از دیگر فاکتورها از جمله کیفیت، خدمات پس از فروش و سرعت تحویل، به نرخ امروز حدود ۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیارد تومان ارزان تر است. اینکه شهردار تهران اعلام کرده اتوبوس های چینی ارزان تر از نمونه های داخلی است حرف امروز نیست. زاکانی در اول اسفند سال گذشته هم عنوان کرده بود که تفاوت قیمت اتوبوس‌های برقی چینی با اتوبوس‌های برقی داخلی بین حدود ۵ میلیارد تومان در هر اتوبوس است، در این رابطه گفته بود: «اتوبوس‌های چینی به مراتب ارزان‌تر از اتوبوس‌های داخلی هستند.»

کلاهی که می‌خواهند بر سر مردم بگذارند

به این ترتیب مشخص می شود که مخالفان و منتقدان سیاسی شهرداری و البته افرادی که منافع شان با بحث واردات خودروی ارزان قیمت و با کیفیت تر چینی به خطر افتاده تلاش دارند تا به مخاطبان و افکار عمومی القا کنند که با قرارداد چین کلاه گشادی بر سرشان رفته است و خرید اتوبوس های برقی بی کیفیت و گران تر مونتاژکاران داخلی به سرعت تحویل بسیار پایین به سود تهران و تهرانی ها است! در واقع کسانی که می‌خواهند سر مردم کلاه بگذارند و در راستای منافع خودشان از جیب مردم پول بردارند همان هایی هستند که برای کنسل شدن قرارداد واردات خودرو و اتوبوس برقی از چین تلاش می کنند و دست و پا می زنند!

کد خبر 848534 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها حمل و نقل خودروی برقی علیرضا زاکانی اتوبوس - شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه شهرداری شهردارى تهران تهران مافیا

دیگر خبرها

  • مذاکرات شهرداری قم با چینی‌ها برای خرید ۳ رام واگن مترو 
  • حمله تند مشاور سابق احمدی نژاد به زاکانی /می خواهد ۲ میلیارد یورو از جیب تهرانی ها به جیب کمپانی ها چینی واریز کند
  • ۵ علت خرید اتوبوس شهری از چین | تفاوت اتوبوس داخلی با چینی چقدر است؟
  • خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟
  • روند خوب تولید؛ توقف فروش رسمی/خودروهای تولیدی کجا هستند؟
  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی
  • برخی کشورهای اروپایی طالب خرید خودروهای ایرانی هستند